סל קניות
שם פריט
כמות
מחיר
צרו קשר
כניסת רשומים
054-6364429
ג'ק - יעוץ, הדרכה וציוד לחובבים ומזקקות בוטיק
ג'ק - יעוץ, הדרכה וציוד לחובבים ומזקקות בוטיק
הצגת תפריט
054-6364429
סל קניות
עמוד הבית
קורסים וסדנאות זיקוק
קורסים Online
מוצרים לזיקוק
מידע ומאמרים
אודות
ג'ק - יעוץ, הדרכה וציוד לחובבים ומזקקות בוטיק
כניסת רשומים
צור קשר
054-6364429
21-11-2024
הצגת תפריט
עמוד הבית
קורסים וסדנאות זיקוק
קורסים Online
מוצרים לזיקוק
מידע ומאמרים
אודות
צור קשר
חדשות הזיקוק
שיכר, יין, ברנדי ותזקיק - שלא נתבלבל
כשזה נוגע לאלכוהול, יש בילבול גדול במושגים (אפילו לפני שמשתכרים...). אז בואו נעשה קצת סדר במשקאות העיקריים. אבל לפני שאתחיל, הערת אזהרה לכל הדקדקנים: כוונתי לתת הסבר קצר וכללי מבלי להיכנס לדקויות של ה ...
המשך »
הכנת משקאות אלכוהוליים ביתיים
הכנת משקאות אלכוהוליים בבית היא פעילות מהנה, והתוצאה בריאה ואיכותית יותר מהרבה משקאות קנויים. זה גם לא מסובך נורא ובהחלט ניתן לייצר כמעט את כל סוגי המשקאות בתנאים ביתיים. בואו נדבר קודם על האיכות וה ...
המשך »
פוטנציאל אלכוהול בפירות ודגנים
בין אם מדובר ביין, שיכר, ברנדי, וודקה או וויסקי, הבסיס ליצירת האלכוהול נמצא בסוכרים שבפרי או בדגן שמשמש כחומר גלם לייצור המשקה. ככל שרמת הסוכר בפרי או בדגן גדולה יותר, כך גדל גם פוטנציאל האלכוהול שנית ...
המשך »
הכנת ברנדי מטקסה (Metaxa)
החלטתי לנצל את הזמן שבין סדנאות הזיקוק שאני מעביר כדי להכין את אחד המשקאות האהובים עלי - מטקסה (METAXA). למי שלא מכיר, מטקסה הוא משקה יווני שמיוצר משילוב של ברנדי עם יין מוסקט. את הברנדי המשמש כבסיס ל ...
המשך »
ג'ין תוצרת בית (ללא מזקקה)
תהליך הייצור הרגיל של ג'ין כולל הכנת אלכוהול נייטרלי ולאחר מכן זיקוק של האלכוהול יחד עם צמחי התיבול שנותנים לג'ין את טעמו הייחודי. במאמר הזה אלמד איך אפשר להכין בבית ג'ין ללא מזקקה. מתכון ...
המשך »
סיור מזקקות ותערוכה בגרמניה 2018
ב-21 בפברואר יצאתי לסיור של 5 ימים באחד מריכוזי המזקקות הגדולים והמקצועיים ביותר בעולם - דרום גרמניה. מטרת הנסיעה היתה ביקור בתערוכת Fruchtwelt Bodensee ובמספר מזקקות בוטיק על הדרך. נחתנו בבוקר בשדה ...
המשך »
הקמת מזקקה ביתית
הכנת בירה ויין בבית הפכו מזמן לתחביבים נפוצים. באיחור קל, גם זיקוק ביתי (זיקוק והכנת אלכוהול בבית) מתחיל להיות נפוץ יותר בשנים האחרונות. למרות שהקמת מזקקה נשמע משהו מסובך וגדול, אפשר להקים מזקקה ביתי ...
המשך »
בניית מכונה לריסוק פירות
כל תהליך ייצור של יין, שיכר, ליקר או ברנדי פירות, מתחיל עם ריסוק של הפרי. פעולת הריסוק מאפשרת לשמרים להגיע לסוכרים שבתוך הפרי וליצור תסיסה שהופכת את הסוכרים לאלכוהול. יצרני יין ביתיים מבצעים את הפעול ...
המשך »
מדריך למחברים סניטריים (Tri-Clamp)
מחברים סניטריים, או מחברי Tri-Clamp, נמצאים בשימוש נרחב בציוד זיקוק, ובמיוחד במזקקות עמוד. שיטת החיבור הזו, המשמשת בתעשיית המזון, מאוד נוחה ומאפשרת פירוק והרכבה מהירים של הצנרת הקשיחה במזקקה, תוך שמי ...
המשך »
יישון משקאות - Spirits Aging
מהו יישון משקאות כולנו מכירים את מרתפי החביות שרואים בכל יקב ומזקקה, בהם מיישנים את המשקאות, וכולנו מכירים את הקביעה שמשקאות משתבחים עם הזמן. ובמקרה של וויסקי וקוניאק, משך היישון של המשקה הפך למילה נ ...
המשך »
סיור במזקקת פלינקה (Pálinka) בהונגריה 2019
בכל גיחה שלי לחו''ל אני נוהג לבקר במזקקות מקומיות. למרות שביקרתי כבר בעשרות מזקקות באירופה, כמעט בכל ביקור אני מגלה משהו חדש. זה יכול להיות בתהליכים, בשיטות העבודה, בחומרי הגלם, בציוד היצור או במתכוני ...
המשך »
Thumper ו-Slobber
בחלק מהמזקקות הביתיות (במיוחד בארה''ב) ניתן לראות מיכלים או צנצנות המחוברים בטור לצינור שבין דוד המזקקה למעבה. התקנים אלה נקראים Thumper ו-Slobber, והם התפתחו בתקופת ה''יובש'' בארה''ב בה חל איסור על י ...
המשך »
נופלים על הראש...
מה אפשר לעשות עם אלכוהול ה''ראש''? כל מזקק מתחיל יודע שחשוב להפריד את ה''ראש'' משאר התזקיק כי הוא מכיל חומרים רעילים. למרות שאסור להשתמש בו לשתיה, אלכוהול ה''ראש'' יכול להיות מאוד שימושי לד ...
המשך »
טבלאות ומחשבונים
בדף זה תמצאו טבלאות ומחשבונים שימושיים לזיקוק והכנת משקאות אלכוהוליים. חישוב כמות המים לדילול תזקיק, תיקון טמפ' במדידת אלכוהול, ונושאים נוספים שאוסיף מעת לעת. דילול תזקיק: בעזרת הטבלה ה ...
המשך »
ליקר קרמה דה לימונצ'לו - Crema De Limoncello
את ליקר הלימונצ'לו כולם מכירים. החלטתי לעשות לכם שדרוג קטן ולפרסם את המתכון שלי לקרמה דה לימונצ'לו או באיטלקית - Crema De Limoncello. זהו ליקר חלבי סמיך, מתוק ולימוני שמשמש קינוח אידאלי. זמ ...
המשך »
נקודת הקיפאון של משקאות אלכוהוליים
לא פעם אני נתקל בשאלות: למה וודקה לא קופאת במקפיא? האם אפשר לשמור יין במקפיא? האם אפשר לשמור בירה במקפיא? משקאות אלכוהוליים מורכבים בעיקר ממים ומ-אתנול (ethanol - האלכוהול המיועד לשתיה) ...
המשך »
למה ערק מתחלב?
למה ערק מתחלב? כל אוהבי הערק, האוזו ומשקאות אניס אחרים, מכירים את התופעה שכאשר מוסיפים מים או קרח למשקה הוא הופך לבן (מתחלב). אנסה להסביר בקצרה את התופעה וגם לתת טיפ קטן שיעזור למזקקים שהמשקה התחלב ...
המשך »
הקמת מזקקה מסחרית - Commercial Distillery Setup
אני נתקל לא מעט בשאלה: איך מקימים מזקקה מסחרית ובמה זה כרוך? אנסה לענות על כך בקוים כלליים, מאחר ולא כל המזקקות זהות, ולכן ישנם הבדלים גם בתהליכי ההקמה שלהן. קודם כל בואו נגדיר מה זו מזקקה מסחרית: ...
המשך »
תערוכת Drinktec וסיור מזקקות 2022
לאחר תקופת היובש של הקורונה, יצאתי ב-12 בספטמבר 2022 לסיור מקצועי של 3 ימים בנושאי זיקוק באירופה. מטרת הנסיעה היתה ביקור בתערוכת Drinktec ובמספר מזקקות. ההמראה התעכבה בשעתיים ונחתנו מאוחר בלילה בשדה ...
המשך »
מתכוני ג'ין למזקקים - Gin Recipes
ג'ין הוא אחד המשקאות עם מגוון הסגנונות הרחב ביותר. תהליך הייצור של ג'ין כולל השרייה של צמחים ותבלינים באלכוהול נייטרלי ולאחר מכן זיקוק. הטעמים והארומות של הג'ין נוצרים על-פי הרכב התיבול ...
המשך »
מקור האניס במשקאות - Licorice Flavor
טעם האניס מאפיין משקאות אלכוהוליים רבים ונפוצים ברחבי העולם. המוכרים ביותר הם כמובן ערק, אוזו, פסטיס, אבסינט וסמבוקה, אבל אניס משמש לתיבול משקאות רבים נוספים, גם אם הוא לא מרכיב הטעם הדומיננטי. אניס ...
המשך »
צרו קשר
מסכימ/ה לקבלת מידע במייל
אלכוג'ק - יעוץ, הדרכה וציוד לחובבים ומזקקות בוטיק
טלפון:
054-6364429
AlcoJack אלכוג'ק - יעוץ, הדרכה וציוד לחובבים ומזקקות בוטיק
תנאי שימוש
|
מדיניות משלוחים
|
מדיניות פרטיות
|
נושאים
קורסים וסדנאות זיקוק
קורסים Online
מוצרים לזיקוק
מידע ומאמרים
אודות
צור קשר
טלפון: 054-6364429
כתובת: כפר תבור
מפת אתר
הפעולה בביצוע ...