סל קניות
שם פריט
כמות
מחיר
054-6364429
ג'ק - יעוץ, הדרכה וציוד לחובבים ומזקקות בוטיק

מידע ומאמרים

»

הקמת מזקקה מסחרית - Commercial Distillery Setup

הקמת מזקקה מסחרית - Commercial Distillery Setup

אני נתקל לא מעט בשאלה: איך מקימים מזקקה מסחרית ובמה זה כרוך?
אנסה לענות על כך בקוים כלליים, מאחר ולא כל המזקקות זהות, ולכן ישנם הבדלים גם בתהליכי ההקמה שלהן.
קודם כל בואו נגדיר מה זו מזקקה מסחרית:
מזקקה מסחרית (בניגוד למזקקה ביתית המשמשת כתחביב) היא מפעל המייצר משקאות אלכוהוליים לצורך מכירה. החוק במדינת ישראל לא מבדיל בין מזקקות קטנות וגדולות, והקריטריון המגדיר מזקקה כמסחרית הוא מכירה של התוצרת. כלומר ברגע שאתם מעוניינים למכור את המשקאות שיצרתם (ולא משנה מה הכמות) - אתם נכנסים לקטגוריה של מזקקה מסחרית על כל המשתמע מכך.
כשניגשים להקמת מזקקה מסחרית עלינו להתייחס לתהליך כאל הקמה של מפעל מזון שמיועד לייצר משקאות אלכוהוליים, ולשכוח לרגע את החלומות הרומנטיים שיש לרובינו שעוסקים בתחום (לא לדאוג - לאחר סיום ההקמה, תוכלו לחזור לחלום....).
ישנם 7 שלבים עיקריים בתהליך ההקמה של מזקקה מסחרית:
1. גיבוש המטרות והכנת תוכנית עסקית להקמת מזקקה
2. אפיון תשתיות וציוד זיקוק ותסיסה
3. ביצוע תהליך רישוי מול הגורמים הרשמיים
4. התקנת הציוד
5. גיבוש נהלי ייצור
6. הרצה ראשונית
7. הפעלה מלאה

שלב 1 - גיבוש מטרות ותוכנית עסקית
לא פעם פונים אלי לקוחות שרוצים להקים מזקקה מסחרית, ולאחר שיחה ראשונית מתברר שהם אפילו לא החליטו אילו משקאות הם רוצים לייצר ובאיזו כמות. כמובן שלא ניתן להתחיל תהליך אם לא יודעים מה המטרה.
לכן, השלב הראשון והחשוב ביותר של הקמת מזקקה מסחרית הוא קביעת המטרות הראשיות שלנו. אילו משקאות נרצה לייצר, באיזו כמות ובאיזה קצב. להחלטות האלה משמעות קריטית בהמשך התהליך, שכן הן יכתיבו את כל הדרישות. החל מגודל המבנה הנדרש, דרך סוג הציוד ועד לכמות וסוג כח האדם שנצטרך. כמובן שזה ישפיע גם על ההיבטים הכספיים של הפרוייקט ויקבע את גודל ההשקעה הנדרשת, היקף ההכנסה הצפוי, ופוטנציאל הרווח.
לאחר שקבענו את המטרות הראשיות, הגיע הזמן להתחיל להכין תוכנית עסקית. התוכנית העסקית מיועדת למקד אותנו להגדיר את המטרות העסקיות שלנו ולנתח את הכדאיות הכלכלית והייתכנות של ההקמת המזקקה.
הכנה של תוכנית עסקית להקמת מזקקה מכריחה אותנו לשבת ולחשוב על כל הפרטים, לכתוב אותם ולנתח את המשמעות שלהם. מעבר לעובדה שהתוכנית העסקית נדרשת על-ידי גורמים שונים בתהליך (בעיקר גורמי מימון), היא מאפשרת לנו לנתח את המשמעויות של הקמת המזקקה ולהחליט האם יש לכך כדאיות כלכלית והאם היא בכלל מעשית לאור הבטים שונים של הפרוייקט, כמו: תקנות וחוקים מקומיים, זמינות של מקום מתאים, זמינות חומרי גלם, ועוד מכשולים ומגבלות שעלולים להיות בדרך.
לאחר הכנת התוכנית העסקית מגיע השלב השני, והוא: אפיון התשתיות והציוד הנדרש.


שלב 2 - אפיון תשתיות וציוד למזקקה מסחרית
אומנם כבר בשלב התוכנית העסקית גיבשנו הגדרה ראשונית של הציוד והתשתיות שנצטרך להקמת המזקקה, אבל ההגדרה הזו מאוד כללית ומיועדת בעיקר כדי לקבל סדרי גודל של ההשקעה הכספית הנדרשת. בשלב אפיון תשתיות למזקקה ננתח את תהליכי היצור השונים ונכין אפיון מפורט (מפרטים) של כל התשתיות והציוד שיידרש:

  • תשתיות מבנה  - מיקום, שטח, מימדים, איזורי עבודה, פתחים, דרכי גישה, וכו'
  • מקורות אנרגיה - אילו מקורות (חשמל, גז, קיטור...), אילו הספקים וכמויות
  • תשתיות יצור - מים, ניקוז, קירור
  • ציוד עזר ליצור - מסועים, משאבות, מיכלי תסיסה, ציוד הרמה
  • אפיון מזקקה  - לב המפעל הינו המזקקה (או המזקקות). במרבית המקרים המזקקה תתוכנן ותוזמן במיוחד עבורכם על-פי מפרט מסודר ומפורט שיבטיח את התאמתה לסוגי המשקאות שתרצו לייצר, להיקפי היצור ולשיטות היצור המתוכננות.

שלב 3 - אישורים ורישוי
לאחר סיום אפיון התשתית מתחיל החלק הבירוקרטי של קבלת אישור עקרוני מהרשויות המוסמכות להקמת המזקקה.
בתהליך הארוך של אישור מזקקה מעורבים מספר גורמים רשמיים:

  • הרשות המקומית (רישוי עסקים ו/או הועדה לתכנון ובניה)
  • משרד הבריאות
  • כיבוי אש
  • רשויות המס - כולל מס קניה.

בשלב הראשון עלינו לקבל אישור עקרוני בלבד כדי שנוכל לשכור או לקנות את המבנה ולהתחיל להתאים אותו לצרכים שלנו.
לאחר מכן עלינו להכין תוכניות מפורטות ולהגישן לגורמים המתאימים לאישור. נציגי הרשויות יגיעו למקום במהלך ההכנות, יעירו אתם הערותיהם ואתם תידרשו לבצע את התיקונים הנדרשים.
בסיום התהליך (שיכול להימשך זמן רב) תקבלו אישור עקרוני או רשיון יצרן זמני ותוכלו להתקדם.

 

שלב 4 - התקנת הציוד במזקקה
לאחר שהמבנה אושר, והציוד שהזמנו הגיע, אפשר להתחיל למקם ולהתקין את הציוד במקום. בהתקנה מעורבים אנשים מקצוע רבים ושונים על-פי סוג הציוד והתשתיות שהגדרנו: אנשי חשמל, אינסטלציה, מתקיני ציוד הרמה, ציוד קירור ומיזוג, וכמובן מתקיני הציוד הייעודי שיכלול את המזקקה, מיכלי התסיסה, המשאבות ועוד. מאחר ויש הרבה היבטים ייחודיים בתהליכי העבודה של מזקקה, חשוב מאוד שההתקנה תתבצע על-ידי אנשים מקצועיים שבקיאים בתחום של הקמת מזקקות. אנשי מקצוע מנוסים יוכלו לחסוך טעויות שעלולות לפגוע בתהליכי הייצור, ואפילו לגרום לסיכונים בטיחותיים.


שלב 5 - גיבוש נהלי ייצור
במקביל לשלבים הקודמים, יש להתחיל לגבש את נהלי הייצור. נהלי הייצור יכללו הוראות מדוייקות לביצוע כל הפעילויות שיתבצעו במזקקה. החל מחומרי הגלם, תהליכי הייצור לכל סוג של משקה, ניקוי הציוד, וכל פעולה אחרת שרלוונטית להפעלת המפעל.
את נהלי הייצור חייב להכין איש מקצוע שמתמחה בייצור משקאות ובהפעלה של מזקקות, והם יבטיחו, למעשה, את הצלחת התהליכים. נהלי ייצור מקצועיים יבטיחו, יעילות של הפעלת המזקקה, קבלת תוצרת איכותית והקטנת הוצאות הייצור.

שלב 6 - הפעלה והרצה ראשונית
לאחר שהציוד הותקן, לפני שמתחילים לייצר בצורה מסחרית, חייבים לבצע הרצות ראשוניות שמטרתן לבדוק את תקינות הציוד וההתקנה, לנקות את הציוד, לכייל אותו לתהליכים הספציפיים שלנו.
תהליך ההרצה יכול להימשך החל ממספר ימים ועד מספר שבועות, תלוי באיכות הציוד, איכות ההתקנה ובתיקונים שיש לבצע לפני ההפעלה המלאה.

שלב 7 - הפעלה מלאה
לאחר שסיימנו לבצע הרצות ראשוניות ולתקן את מה שנדרש, הגיע הרגע הגדול בו נייצר את סדרת הייצור הראשונה ונפעיל את המזקקה "במלוא הקיטור".

 


חושבים להקים מזקקה מסחרית?
מוזמנים לפנות אלי. ייעוץ ראשוני חינם!

ג'ק - 054-6364429 או באמצעות צור קשר
 

אשמח ללוות אתכם בתהליך התכנון וההקמה של המזקקה.

תוכלו לקבל את השרותים הבאים:

  • ייעוץ ראשוני להקמת מזקקה
  • הדרכה אישית בזיקוק וייצור משקאות אלכוהוליים
  • סיוע בהכנת תוכנית עסקית להקמת מזקקה
  • הכנת אפיון של התשתיות והציוד הנדרש למזקקה
  • הכנת מפרט למזקקה, כולל הציוד הנלווה
  • קישור עם יצרנים ויבואנים של ציוד וחומרים למזקקה
  • ליווי התקנת הציוד במזקקה
  • תכנון וכתיבה של נהלי ייצור מלאים להכנת המשקאות
  • ליווי תהליכי הייצור הראשוניים
  • ליווי וייעוץ בתהליכי יצור המשקאות
     
 
AlcoJack אלכוג'ק - יעוץ, הדרכה וציוד לחובבים ומזקקות בוטיק
טלפון: 054-6364429
כתובת: כפר תבור
 
הפעולה בביצוע ...