לא פעם אני נתקל בשאלות:
משקאות אלכוהוליים מורכבים בעיקר ממים ומ-אתנול (ethanol - האלכוהול המיועד לשתיה). נקודת הקיפאון של מים היא 0 מעלות צלזיוס, ושל אלכוהול היא מינוס 114 מעלות צלזיוס. לכן, ככל שריכוז האלכוהול במשקה גבוה יותר - כך נקודת הקיפאון שלו תהיה נמוכה יותר.
ריכוז האלכוהול במשקאות כמו וודקה וגראפה, שנהוג להחזיק במקפיא, הוא בדרך כלל 40%, ולכן טמפרטורת הקיפאון שלהם היא 23- מעלות. מאחר והטמפרטורה הנמוכה ביותר במקפיא של מקררים ביתיים היא 18- מעלות, משקאות עם ריכוז אלכוהול כזה לא קופאים גם במקפיא.
ומה קורה עם בירה ויין?
כאמור, ככל שריכוז האלכוהול במשקה ירד, כך תעלה טמפרטורת הקיפאון שלו ומסיבה זו לא מומלץ לשמור בירה או יין במקפיא. ריכוז האלכוהול ביין הוא סביב 12-14% ולכן הוא יקפא בערך ב-7- מעלות. ריכוז האלכוהול בבירה הוא עוד יותר נמוך - 4-6%, ולכן הוא יקפא בערך ב-2- מעלות.
אפשר להכניס בירה למקפיא לקירור מהיר, אבל לזמן קצר בלבד - אחרת הבירה תקפא.
הטבלה והגרף המוצגים פה מראים מה טמפרטורת הקיפאון של משקאות לפי ריכוז האלכוהול בהם. תוכלו להיעזר בטבלה ובגרף הבא כדי לדעת אם אתם יכולים לשמור את המשקה שלכם במקפיא:
אחוז אלכוהול במשקה [abv%] | טמפרטורת קיפאון [C°] |
10 | 4- |
20 | 9- |
30 | 15- |
40 | 23- |
50 | 32- |
60 | 37- |
70 | 48- |
80 | 59- |
90 | 73- |
מתעניינים בהכנת משקאות? הרשמו לאחד הקורסים או הסדנאות שלי, וגם אתם תוכלו להכין ערק, ברנדי וליקרים בעצמכם
לפרטים והרשמה: בקרו בדף הקורסים