תהליך הייצור הרגיל של ג'ין כולל הכנת אלכוהול נייטרלי ולאחר מכן זיקוק של האלכוהול יחד עם צמחי התיבול שנותנים לג'ין את טעמו הייחודי. במאמר הזה אלמד איך אפשר להכין בבית ג'ין ללא מזקקה. מתכון פשוט להכנת ג'ין (gin) שכל אחד יכול לעשות ללא ציוד או נסיון קודם.
השיטה שבה נשתמש נקראת "השריה" או Infusion באנגלית, והיא מתבססת על מיצוי טעמים של עשבי תיבול שמושרים באלכוהול.
איכות המשקה שנקבל תהיה תלויה בעיקר באיכות האלכוהול בו נשתמש, לכן רצוי להשתמש בוודקה איכותית כבסיס לאלכוהול.
בגלל שלא נבצע זיקוק, המשקה שיתקבל לא יהיה שקוף כמו הג'ין הרגיל, אלא מעט צהבהב. אבל הטעם - ג'ין לכל דבר.
אז הנה מתכון לג'ין תוצרת בית:
חומרים:
750 מ"ל וודקה
2 כפות גרגרי ערער (Juniper)
1 כפית זרעי כוסברה
2 תרמילי הל
2 גרגרי פלפל שחור
חצי מקל קינמון
רצועת גרידת תפוז
אופן ההכנה:
הכניסו את כל חומרי התיבול, חוץ מגרידת התפוז, לצנצנת.
הוסיפו את הוודקה, סגרו היטב את הצנצנת ונערו בעדינות.
לאחר 24 שעות, הוסיפו את גרידת התפוז, נערו בעדינות והניחו לעמוד עוד 24 שעות.
לסיום - הוציאו את חומרי התיבול וסננו את המשקה באמצעות בד או נייר סינון, ומלאו בבקבוק.
רצוי להמתין עוד יומיים-שלושה כדי שכל הטעמים יתאחדו.
רוצים ללמוד לזקק ולהכין בבית את כל המשקאות בצורה מקצועית? הרשמו לאחת הסדנאות שלי.