קורס זיקוק ויצור ערק - ONLINE
לומדים מהבית לזקק ולהכין ערק איכותי תוצרת עצמית.
קורס הזיקוק כולל הסברים עיוניים והדגמות חיות של כל תהליכי הייצור של ערק בשיטה המסורתית. החל מעיבוד הפרי, דרך תהליכי התסיסה ועד לזיקוק ויישון המשקה.
בקורס הזיקוק נלמד להכין ערק איכותי בשיטה הלבנונית.
בנוסף לגישה לקורס, כל נרשם מקבל חוברת עזר עם תקצירי הקורס. בוגרי הקורס יוכלו להזמין את כל הציוד הנדרש להקמת מזקקה ביתית במחירים מיוחדים.
למרות שהלימוד נעשה מרחוק, אתם לא לבד - במהלך הלימוד וגם לאחר שסיימתם את הסדנה, תוכלו לפנות אלי בכל שאלה.
משך קורס זיקוק ערק ONLINE: הסדנה כוללת 8 סרטוני הדרכה באורך כולל של כ-3 שעות.
קהל היעד: הקורס מיועד לחובבים המעוניינים להכין ערק בזיקוק ביתי. לא נדרש ידע קודם.
מיקום: זהו קורס ONLINE. תוכלו ללמוד מכל מקום ובכל זמן שתרצו.
אז איך זה עובד?
לאחר שתרשמו, תוכלו להיכנס דרך כפתור "כניסת רשומים" ולצפות בכל שיעורי הסדנה.
הסדנה תהיה פתוחה עבורכם למשך חודש מיום ההרשמה והתשלום.
הקורס כולל את השיעורים הבאים:
1. מבוא לייצור ערק - בשיעור הזה ניכנס לעולם המרתק של המשקאות האלכוהוליים ונלמד על תהליכי היצור הבסיסיים.
2. עיקרון הזיקוק וסוגי מזקקות - בשיעור הזה נלמד איך עובדת מזקקה, נכיר את סוגי המזקקות הקיימות ואיך להתאים את סוג המזקקה למשקאות אותם נרצה לייצר.
3. בחירה ועיבוד חומרי הגלם - נלמד אילו חומרי גלם עומדים לרשותינו להכנת ערק, ונלמד איך לעבד את הפרי ולהכין אותו לשלב התסיסה.
4. תסיסה והכנת שיכר - בשיעור הזה נלמד על תהליך התסיסה, נבין את פעולת השמרים ונלמד איך להכין שיכר ויין לזיקוק.
5. בדיקות מעבדה - השיעור עוסק בבדיקות שיש לבצע במהלך תהליכי הייצור, ומלמד איך בודקים רמות סוכר בחומרי הגלם, פוטנציאל אלכוהול, מעקב אחרי התסיסה ומדידה של ריכוז האלכוהול בתזקיק.
6. זיקוק חלק א - בשיעור הזה נלמד את שלבי הזיקוק, בטיחות בזיקוק, ונדגים תהליך שלם של זיקוק ראשון
7. זיקוק חלק ב - בשיעור הזה נלמד הפרדה של "ראש" "גוף" ו"זנב" בזיקוק, ונדגים תהליך שלם של זיקוק שני וזיקוק שלישי בו נוסיף את טעמי האניס לערק
8. טיפול במזקקה - השיעור מסביר ומדגים איך להכין מזקקה חדשה לעבודה ואיך צריך לנקות את המזקקה בין הזיקוקים.