סדנת זיקוק ONLINE ליצור אלכוהול: ברנדי, וויסקי, ערק, ג'ין ועוד משקאות רבים.
סדנה אינטרנטית המיועדת לחובבים שרוצים ללמוד לזקק ולהכין משקאות איכותיים תוצרת עצמית, וגם למי שסתם סקרנים לדעת איך מכינים את המשקאות האלכוהוליים.
סדנת הזיקוק כוללת הסברים עיוניים והדגמות חיות של כל תהליכי הייצור של המשקאות. החל מעיבוד הפרי או הדגן, דרך תהליכי תסיסה ועד לזיקוק ויישון המשקה.
בסדנה לזיקוק נלמד להכין ערק, ג'ין, גראפה, וויסקי, ברנדי ומשקאות נוספים.
כל נרשם מקבל חוברת מתכונים להכנת משקאות רבים. בוגרי הסדנה יוכלו להזמין את כל הציוד הנדרש להקמת מזקקה ביתית במחירים מיוחדים.
למרות שהלימוד נעשה מרחוק, אתם לא לבד - במהלך הלימוד וגם לאחר שסיימתם את הסדנה, תוכלו לפנות אלי בכל שאלה.
משך סדנת זיקוק ONLINE: הסדנה כוללת 10 סרטוני הדרכה באורך כולל של כ-4 שעות.
קהל היעד: הקורס מיועד לחובבים המעוניינים להכין משקאות בזיקוק ביתי. לא נדרש ידע קודם.
מיקום: זוהי סדנה ONLINE. תוכלו ללמוד מכל מקום ובכל זמן שתרצו.
אז איך זה עובד?
לאחר שתרשמו, תוכלו להיכנס דרך כפתור "כניסת רשומים" ולצפות בכל שיעורי הסדנה.
הסדנה תהיה פתוחה עבורכם למשך חודש מיום ההרשמה והתשלום.
הסדנה כוללת את השיעורים הבאים:
1. מבוא לייצור משקאות - בשיעור הזה ניכנס לעולם המרתק של המשקאות האלכוהוליים ונלמד על תהליכי היצור הבסיסיים.
2. עיקרון הזיקוק וסוגי מזקקות - בשיעור הזה נלמד איך עובדת מזקקה, נכיר את סוגי המזקקות הקיימות ואיך להתאים את סוג המזקקה למשקאות אותם נרצה לייצר.
3. בחירה ועיבוד חומרי הגלם - נלמד אילו חומרי גלם עומדים לרשותינו להכנת משקאות אלכוהוליים, ונלמד איך לעבד את הפירות, הדגנים וחומרי גלם נוספים, ולהכין אותם לשלב התסיסה.
4. תסיסה והכנת שיכר - בשיעור הזה נלמד על תהליך התסיסה, נבין את פעולת השמרים ונלמד איך להכין שיכר ולהפיק אלכוהול מחומרי הגלם השונים.
5. בדיקות מעבדה - השיעור עוסק בבדיקות שיש לבצע במהלך תהליכי הייצור, ומלמד איך בודקים רמות סוכר בחומרי הגלם, פוטנציאל אלכוהול, מעקב אחרי התסיסה ומדידה של ריכוז האלכוהול בתזקיק.
6. זיקוק חלק א - בשיעור הזה נלמד את שלבי הזיקוק, בטיחות בזיקוק, ונדגים תהליך שלם של זיקוק ראשון
7. זיקוק חלק ב - בשיעור הזה נלמד הפרדה של "ראש" "גוף" ו"זנב" בזיקוק, ונדגים תהליך שלם של זיקוק שני כולל הפרדת חלקי התזקיק
8. גימור ויישון - השיעור עוסק בתהליכים שיש לבצע לאחר הזיקוק, ובעיקר כיצד יש ליישן את המשקה. נלמד איך להשתמש בחביות, בתחליפי חביות ומתי וכמה צריך ליישן את התזקיקים.
9. ניקוי המזקקה - השיעור מסביר ומדגים איך להכין מזקקה חדשה לעבודה ואיך צריך לנקות את המזקקה בין הזיקוקים.
10. מתכונים לייצור משקאות - השיעור משלים את חוברת המתכונים שכל נרשם מקבל במייל, ונותן דגשים להכנה של משקאות שונים כמו וויסקי, ג'ין, ערק ועוד.